smaken banner cpd

 

Därför är Guldgris godare!

Nästan överallt i världen är svinaveln inriktad på maximal produktion, utan hänsyn till köttets kvalitet eller djurens välbefinnande. Svansarna kuperas oftast, så grisarna inte ska bita varandra i de trånga, stressiga stallmiljöerna. Svenska grisar hör till det lilla fåtal som får utrymme för lek och bök – och verkligen har knorr på svansen! De har också betydligt färre sjukdomar än många utländska grisar – t ex är salmonella mycket sällsynt i svenska svinstallar. Men vi nöjer oss inte med att leverera kött från glada och friska grisar. Det ska smaka riktigt gott också! De svenska privatslakterierna har sedan mer än tjugo år ett nära samarbete med norska Norsvin, som är världsledande på svinavel och delar vår syn på kvalitet och djuromsorg. Därifrån kommer guldgrisens unika faderras, den norska Durocgrisen som under många år avlats med köttkvaliteten i fokus.

När du väljer ett köttpaket med Guldgrismärket vet du att du har en högtidsstund vid matbordet framför dig – garanterat!

 

Fettet sitter där det ger smak
Tack vare Durocgrisen som faderras blir resultatet ett ordentligt marmorerat kött. Det är i princip lika magert som annat griskött – bara ca 3% fett i renskurna bitar. Men fettet sitter insprängt i muskulaturen. Där gör det köttet mört och lyfter smaken rejält!

 

Saftigt till sista tuggan
Duroc-köttet får också ett högre pH-värde, vilket i praktiken innebär att köttsaften stannar kvar i köttbiten istället för att rinna ut och sugas upp av underlägget i tråget. Det gör Guldgrisköttet läckert saftigt – ända till sista tuggan. Har du en gång provat vill du aldrig äta något annat griskött!

Mer fakta hittar du på:

 

Norsvin »

Avelspoolen »